Over Ruys

Ontmoet de zaakvoerder

Jean van der Haegen

“Toen ik 9 jaar was, is mijn grootvader (Raymond Ruys) overleden maar ik groeide op met zijn verhalen en zijn dromen. Hij had een duidelijke visie over hoe juwelen moeten zijn: zij moesten emoties uitstralen en blijvend zijn .

Wanneer ik groter werd, groeide mijn passie voor juwelen en kunst met me mee. De beslissing om juwelier te worden was een beslissing van het hart, gevormd tijdens mijn kindertijd. Altijd heb ik geprobeerd om zijn visie na te leven

Vandaag de dag blijf ik de juwelier die uw uniek moment probeert te vertalen in het gepaste juweel ervoor . Om zo de traditie van ons juwelenhuis in stand te houden.”


Ons verhaal

Om de oprichter van het juwelenhuis, Jacques Ruys, te zien moet je 5 generaties en 178 jaar terug gaan. Op de Academie van Antwerpen werd hij meester ontvangen . In 1839 begint hij een atelier in het familiehuis van de Sint-Jorispoort en in 1854 opent hij samen met zijn vrouw de juwelenwinkel.

Nog steeds worden met deze zilveren doopschelp van 19cm, gemaakt door Jacques Ruys, kinderen gedoopt in de schitterende kathedraal van Antwerpen

Hun zoon, Albert Ruys, neemt de winkel over in 1885 , het jaar van zijn huwelijk met Joséphine Ramboux, de dochter van een andere juweliersfamilie in Antwerpen. Samen zullen ze de winkel uitbreiden naar de 2 aanpalende huizen . In 1902 verbouwen ze de 3 huizen tot het Juwelenhuis Ruys zoals u het vandaag de dag nog steeds kan bewonderen.Schitterende tekeningen en romantische juwelen van de ‘Belle Epoque’ werden speciaal gemaakt voor rijke handelaars en industriëlen van de stad.

Dit prachtig romantisch juweel van het Juwelenhuis Ruys daterend uit de ‘Belle Epoque werd onlangs ontdekt in Canada en werd aangeworven door het Antwerps Diamantmuseum .

Raymond Ruys, zoon van het echtpaar, neemt de winkel over in 1919.Zijn juwelen en zijn zilverwerk uit de art-deco periode maken van de naam Raymond Ruys een bekende naam voor kenners.

Raymond Ruys ontwierp deze vaas voor de Wereld Expo in 1930, geïnspireerd op de Afrikaanse cultuur.

In 1956 neemt zijn zoon Robert Ruys en en in 1995 zijn kleinzoon Jean van der Haegen de winkel over. Hier worden met het adembenemende juwelenhuis als achtergrond,nog tot vandaag de dag prachtige juwelen gemaakt.

Vandaag is Juwelenhuis Ruys een plaats waar traditie blijft bestaan. Zoals onze voorgangers het deden geven wij het beste van onszelf om onze klanten te helpen bij de zoektocht naar het juiste juweel. Onze passie voor juwelen en diamanten kun je zien aan de esthetiek en de kwaliteit welke we nastreven. Kom ons daarom bezoeken in onze unieke art deco winkel. We delen onze kennis met plezier zodat u uw perfecte juweel kunt vinden voor uw budget.